100% Limhamnshjärta

Parafotboll

I april startar Limhamns FF ett fotbollslag för barn med rörelsenedsättning.

Vi vänder oss till barn som går utan hjälpmedel men som har svårt att orka gå längre sträckor, springa snabbt och hålla balansen i ojämn terräng.

Barnet ska kunna ta instruktioner i grupp.

Detta motsvarar nivå 1-2 i GMFCS (Gross Motor Function Classification System)

Laget är mixat i åldern 6-12 år.

Träningstiden är 11-12 lördagar på Limhamn FFs fotbollsplan.

Vi utgår från en modell som en sjukgymnast i Göteborg utarbetat. Hon tränar sedan några år tillbaka ett lag i Västra Frölunda I.

I det laget spelar barn med cerebral pares och några barn med resttillstånd efter hjärntumör.

Förutom att barnen börjat spela fotboll har också flera föräldrar lärt känna varande.

Vi som drar igång projektet heter Kajsa Viberg och Sandra Nilsson och arbetar som sjukgymnaster inom primärvården. Kajsa har gått fotbollsgymnasium och varit fotbollstränare för barn. Under våren kommer vi att gå Svenska Fotbollsförbundets ledarutbildning genom Limhamns FF.

Kostnaden är 750kr i årsavgift för nybörjare.

För anmälan och frågor kontakta oss

Tränare:

Sandra Nilsson 0735895285 saol8680@gmail.com